Εφαρμογές & Υλικά

Τα διαθέσιμα υλικά και οι εφαρμογές εσωτερικής και εξωτερικής δόμησης σήμερα, επιτρέπουν κατασκευαστικά πολλές επεμβάσεις στον χώρο, επιτυγχάνοντας:

 • Θερμοπρόσοψη – ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
 • Θερμομόνωση και ήχομόνωση
 • Υψηλή και σύγχρονη αισθητική
 • Εύκολη συντήρηση
 • Απλή και σύντομη σχετικά τοποθέτηση
 • Αρχιτεκτονική / σχεδιαστική ελευθερία και επιλογές

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα πιο διαδεδομένα υλικά και τις εφαρμογές τους.

Θερμοπρόσοψη - ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων

Χρησιμοποιώντας τη διογκωμένη πολυστερίνη ως μονωτικό υλικό,τα αντιαλκαλικά πλέγματα,τις βασικές στρώσεις εγκιβωτισμού πλέγματος, τους έτοιμους σοβάδες διαφόρων χρωμάτων και συνδυάζοντας την άριστη τεχνογνωσία μας, επιτυγχάνουμε την προστασία του κτιρίου σας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τη μόνωσή του, με άμεση συνέπεια την εξοικονόμηση ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο) και γενικότερα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Χωρίσματα γυψοσανίδων - Ειδικές κατασκευές με γυψοσανίδες

Η γυψοσανίδα είναι υλικό ελαφρύ, ευπροσάρμοστο, οικονομικό και γρήγορο στην τοποθέτησή του. Η χρήση της στο χώρο της εσωτερικής και εξωτερικής δόμησης δεν περιορίζεται μόνο στις ψευδοροφές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ευρέως τη γυψοσανίδα σε κάθε ανακαίνιση και διακόσμηση εσωτερικού χώρου κατασκευάζοντας χωρίσματα γυψοσανίδων αλλά και ειδικές κατασκευές όπως ράφια, αρχιτεκτονικά σχέδια, κρυφό φωτισμό, τζάκια, θόλους κ.ά. Οι διαχωριστικές τοιχοποιίες και οι ειδικές κατασκευές γυψοσανίδων είναι στέρεες και αντισεισμικές. Επιπλέον μπορούν να βαφτούν, να επενδυθούν με ταπετσαρία ή πλακίδια, να μονωθούν και να συνδυαστούν με ειδικό φωτισμό – κρυφό ή χωνευτό ή σποτ – και έτσι να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. Οι πλάκες γυψοσανίδας αναλόγως των απαιτήσεων του χώρου στον οποίο εφαρμόζονται, μπορεί να είναι:

 • Γυψοσανίδες απλές για εσωτερικούς χώρους
 • Άνθυγρες – με μεγάλη αντοχή στην υγρασία π.χ. για μπάνια η εξωτερικούς χώρους
 • Πυράντοχες – για επενδύσεις – διακοσμήσεις τζακιών – πυροδιαμερισμάτων
 • Διάτρητες – που προσφέρουν ηχοαπορρόφηση και καλύτερη ακουστική
 • Ινογυψοσανίδες για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

Τσιμεντοσανίδες

Η τσιμεντοσανίδα αποτελεί μια σύγχρονη εναλλακτική επιλογή, εξωτερικής κυρίως δόμησης, στο χώρο των κατασκευών. Οι πλάκες τσιμεντοσανίδας παράγονται από μείγμα τσιμέντου με άλλα πρόσμικτα αδρανή υλικά. Η τσιμεντοσανίδα έχει χαμηλό βάρος, είναι αντισεισμική, ανθεκτική σε όλα τα κλιματολογικά φαινόμενα (βροχή, χιόνι κ.τ.λ.), παρουσιάζει πυροπροστατευτικές ιδιότητες, δε φουσκώνει, δε παραμορφώνεται και δεν αποσυντίθεται σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, η εφαρμογή των τσιμεντοσανίδων είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική και με την κατάλληλη επεξεργασία τους επιτυγχάνουμε άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Εξ’ αιτίας της ελαστικότητας της, είναι κατάλληλη και για καμπύλες κατασκευές.

Στην εσωτερική δόμηση, οι τσιμεντοσανίδες εφαρμόζονται άφοβα σε χώρους με υψηλή υγρασία – και μάλιστα χωρίς να απαιτούν στεγάνωση – και αποτελούν το ιδανικό υπόστρωμα επικόλλησης πλακιδίων η μαρμάρου π.χ. μπάνια, πισίνες, κουζίνες, spa κ.α.

Εσωτερικές Πόρτες και Παράθυρα

Σε κάθε διαχωριστική τοιχοποιία με γυψοσανίδες , μπορεί να τοποθετηθεί πόρτα της επιλογής σας. Ακόμα, κυρίως για τις ανάγκες γραφείων και επαγγελματικών χώρων, τοποθετούνται χωρίσματα γυψοσανίδων με εσωτερικά παράθυρα αλουμινίου. Τα παράθυρα διατίθενται σε διάφορους χρωματισμούς με τον υαλοπίνακα – και αν αυτό είναι επιθυμητό, και με τις περσίδες αλουμινίου εσωτερικά – και πλεονεκτούν λόγω της ταχύτητας και του χαμηλού κόστους εφαρμογής τους.

Ψευδοροφές Ορυκτών Ινών

Οι ψευδοροφές ορυκτών ινών είναι αναρτώμενες οροφές που καλύπτουν παλαιές οροφές. Αποτελούνται από ένα σκελετό πάνω στον οποίο τοποθετούνται έτοιμες πλάκες ορυκτών ινών. Οι πλάκες αποσπώνται εύκολα με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η καθαριότητα και η συντήρηση της οροφής και η πρόσβαση στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σωληνώσεις που βρίσκονται στο κενό μεταξύ της οροφής και της ψευδοροφής.

Διατίθενται πλάκες οροφής ορυκτών ινών σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά το επιθυμητό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Οι πλάκες μπορεί να είναι πυράντοχες, ηχομονωτικές, να αντανακλούν το φώς, να είναι ανθεκτικές στην υγρασία, ακόμα και να έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες σε περιπτώσεις που ο χώρος το απαιτεί, π.χ. φαρμακεία, εργαστήρια, νοσοκομεία.

Ψευδοροφές Γυψοσανίδας

Είναι κατάλληλες τόσο για επαγγελματικούς χώρους όσο και για κατοικίες. Έχουν χαμηλό κόστος και η τοποθέτησή τους είναι απλή και σύντομη. Χάρη στους διάφορους τύπους και τα ποικίλα σχήματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε με τις γυψοσανίδες,οι ψευδοροφές γυψοσανίδας αποτελούν ιδανική λύση στη διακόσμηση επιτρέποντας σχεδόν απεριόριστες αρχιτεκτονικές συνθέσεις και τεχνοτροπίες. Επιπλέον μπορούν να καλύψουν άριστα οποιαδήποτε κατασκευαστική κακοτεχνία ή ατέλεια του χώρου σας. Έχουν πυραντοχή και σε συνδυασμό με μονωτικό υλικό π.χ. πετροβάμβακα,εξαιρετική ηχοαπορρόφηση. Σε χώρους όπου η ακουστική και η ηχομόνωση είναι πρωταρχικής σημασίας χρησιμοποιούνται διάτρητες γύψινες πλάκες για την καλύτερη απορρόφηση του ήχου. Καθώς μπορούν να καλύπτουν φώς, αεραγωγούς, κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές και μηχανολογικές απαιτήσεις, οι γύψινες ψευδοροφές δημιουργούν χώρους καλαίσθητους και λειτουργικούς.

Μεταλλικές ψευδοροφές

Οι μεταλλικές ψευδοροφές κατασκευάζονται από κράματα αλουμινίου ή χάλυβα. Υπάρχουν τρεις τύποι μεταλλικών ψευδοροφών, με πλάκες, καρέ και λωρίδες. Η τοποθέτηση τους είναι γρήγορη και εύκολη και η στήριξη τους γίνεται πάνω σε σκελετό κρυφό ή μη. Επειδή τα ελάσματα παράγονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και οι επιφάνειές τους μπορεί να είναι λείες ή με διάτρηση διαφόρων μορφών, έχουμε πολλές επιλογές ώστε να καταλήγουμε σε διαφορετικό κάθε φορά αισθητικό αποτέλεσμα. Τόσο οι πλάκες όσο και οι λωρίδες, έχουν εύκολη αποσυναρμολόγηση και είναι ηχοαπορροφητικές αναλόγως της διάτρησής τους. Οι πλάκες ψευδοροφών, είτε από χάλυβα είτε από αλουμίνιο, είναι δυνατόν να επενδυθούν με μονωτική ύλη ώστε να έχουμε ισχυρότερη πυραντίσταση.